Aanbevelingen van leerlingen en ouders betreffende huiswerkbegeleiding.

““[Kids] don’t remember what you try to teach them. They remember what you are.” ― Jim Henson, It’s Not Easy Being Green: And Other Things to Consider Saskia is een mooi mens met een open levenshouding. Motiverend waar nodig maar ook de vinger op de zere plek leggen waar nodig. Steeds vanuit respect en zonder te (ver)oordelen. Dit doet ze op vakinhoudelijk gebied, maar ook op persoonlijk vlak. Kinderen begrijpen dit zonder woorden. Ze leren niet alleen het vak waar ze ondersteuning voor krijgen maar krijgen ook een levensles, zelfverzekerdheid, motivatie en plezier in uitdagingen overwinnen. Niet alleen voor dit schooljaar maar ook voor de rest van hun leven. Onbetaalbaar. Ik kan het iedereen die iets extra’s ter ondersteuning van z’n kind wil bieden meer dan aanbevelen. Kees van Middendorp”

“Toen ik bij Echt Lef kwam stond ik vier onvoldoendes en ik had nog maar 2,5 maand om dat op te halen, dat kwam vooral omdat ik helemaal geen planning had en ik niet wist hoe ik het makkelijkste en het snelste een tekst kon samenvatten. Ik ging er samen met Saskia aan werken en leerde hoe ik mijn planning moest invullen en hoe ik het beste een tekst kon samenvatten. Voor de planning kreeg ik voor elke week een planner. Daarin moest ik zetten wanneer ik geen tijd had om huiswerk te maken of te leren en ook wanneer en hoelaat juist wel. Dat vrije tijd en sport voorrang krijgen op leerwerk is heel fijn. Ik werd door die planners een stuk rustiger in mijn hoofd, waardoor ik ook weer makkelijker kon leren. Voor het leren van grote teksten heeft een samenvatting met veel woorden en zinnen voor mij helemaal geen zin, want dat onthoud ik niet. Dus moesten we een andere manier bedenken hoe ik grote teksteken kon leren. We kwamen uit op de mind-map. In 1 uur huiswerkbegeleiding konden we samen grote stukken tekst in een mind-map zetten, en dus een toets leren. De mind-map moest ik dan weer overschrijven en daarna moest ik het uit mijn hoofd proberen op te schrijven en dat lukte al voor driekwart! Allemaal in een uurtje. Deze methode werkte voor mij dus heel goed en na de laatste proefwerkweek ging ik over met een rapport zonder ook maar 1 onvoldoende! Amber – 2havo”

“Saskia is zeer enthousiast. Ze kijkt naar de mogelijkheden van een kind en weet een kind enorm te stimuleren. Saskia geeft een kind handvaten en laat ze vervolgens zelf op weg gaan. Ondertussen is Saskia in de buurt om te sturen daar waar nodig. Haar visie, enthousiasme en flexibiliteit is geweldig. Nancy Pouwels”

“Echt Lef is heel goed. Je leert er in minder tijd, meer te leren, door bijvoorbeeld mindmaps te maken. Dat is echt heel fijn en je merkt meteen dat het goed werkt. Ook krijg je een planner. Deze planner houd je bij door in te plannen wanneer je je huiswerk gaat maken en de tijden dat je niet kan geef je aan. Zo heb ik veel meer vrije tijd. Met Saskia kun je over alles praten en ze is heel vriendelijk, heel fijn :). Lonne – 2havo”

“Onze dochter had in de brugklas (HAVO) heel veel moeite om het studeren onder de knie te krijgen. Hierdoor was zij veel te lang bezig met haar huiswerk en lukte het niet om goede cijfers te halen. Veel sociale activiteiten belde ze zelfs af….. Aan het einde van het schooljaar werd haar het advies gegeven om naar het VMBO af te stromen. Er moest een enorme eindsprint worden gemaakt om van 5 onvoldoendes naar een overgangsrapport voor HAVO te komen. Onze dochter had echter echt lef om er nog voor te gaan. Gelukkig kwamen wij in contact met Saskia Veldhuis van Echt Lef. In de laatste 6 weken van het schooljaar heeft ze van Saskia geleerd hoe te studeren, te plannen, mindmaps te maken, etc. Ook was er nog tijd om, naast schoolwerk, met elkaar te praten over de dagelijkse dingen waar een tiener mee in aanraking komt. Samen hebben zij een geweldige prestatie geleverd: van 5 onvoldoendes naar geen enkele en een heel mooi overgangsrapport naar 2 havo! Onze zoon is in het nieuwe schooljaar (3 VMBO) ook gestart met huiswerkbegeleiding bij Echt Lef. Met een lach op zijn gezicht gaat hij naar Echt Lef toe! De eerste resultaten zijn al zichtbaar en het plannen gaat al beter. Wij, als ouders, vinden het bijzonder fijn dat de begeleiding 1 op 1 is, hierdoor is er echt aandacht voor de kinderen. Nanda”

“Na 5 jaar HAVO is inmiddels het volgende onderdeel van mijn leven aan de beurt en dat is het leven van een student. Het wordt allemaal alleen maar drukker. Vandaar dat ik naar de huiswerkbegeleiding van Echt Lef ga. Ik heb eigenlijk nooit echt hulp gehad bij het plannen of samenvatten van teksten maar na 2 keer bij Saskia te zijn geweest lukt het me nu al een stuk beter. Dit geeft al aan hoeveel je kunt leren met slechts 2 uur persoonlijke begeleiding. Ik kom nu iedere week 1 uur. Ze helpt je niet alleen bij het schoolgedeelte maar ook op persoonlijk gebied. Je groeit namelijk als persoon. Dit komt doordat je het met Saskia echt over alles kunt hebben, ze heel goed naar je luistert en je ook helpt met het maken van keuzes. Je kan dus wel zeggen dat ze een geweldig en erg behulpzaam persoon is! Ik ben er in ieder geval blij mee dat ik de kans om sterker te worden door de hulp van Echt Lef niet heb laten liggen. Celine – eerstejaars HBO”

“Ik vind het erg fijn bij Echt Lef. Ik kan mezelf zijn en ik word geholpen met mezelf zijn in een groep. Ik leer ook beter te leren in minder tijd. Lieke – 2havo/vwo”

“Enige tijd geleden kregen wij vanuit school het bericht dat onze dochter onzichtbaar is in de klas. Oké, ze is wat verlegen, bescheiden en is liever niet op de voorgrond… geen probleem we zijn immers allemaal anders. Toch staat het haar verdere ontwikkeling in de weg volgens haarzelf en ons. We willen graag dat ons kind zich lekker voelt. Samen met Saskia zoekt ze een manier om uit haar schulp te kruipen. Ze gaat graag naar Echt Lef toe en komt altijd vrolijk en enigszins opgelucht terug. Ze kan haar verhaal kwijt en krijgt adviezen die ze uiteraard zelf moet gebruiken. Daarnaast wordt ze ook geholpen met het plannen, en met samenvattingen en mindmappen maken. Langzaam maar zeker krijgt ze echt meer lef. En dat is ook het doel: Saskia weet precies hoe ze een onzeker bloemetje moet aanpakken en kan laten bloeien. We zijn er nog niet maar we komen er wel dankzij Saskia. Nancy de Groot”

“Toen ik voor het eerst bij Saskia was vond ik het heel moeilijk om te plannen en om samenvattingen te maken. Ook was ik altijd heel zenuwachtig voor een toets en haalde ik slechte punten. Saskia heeft mij geleerd om goed te plannen en rustig te blijven voor de toetsen. Ik was altijd heel erg lang bezig om een goede samenvatting te maken en uiteindelijk waren de samenvattingen zo lang dat ik de stof bij de toets helemaal vergat. Saskia en ik zijn toen samen gaan mindmappen en dit werkte perfect bij mij. Ik hield veel meer tijd over voor ander huiswerk en voor leuke dingen. Als ik naar de bijles ging, ging ik niet altijd voor te plannen of te leren. Ik ging ook naar Saskia om gewoon even te praten, want je kunt haar echt  alles vertellen en je kunt echt met haar lachen! Ik ben het nu alleen aan het proberen om zonder Saskia te leren voor toetsen en te plannen. Als ik zenuwachtig begin te worden, omdat ik bijvoorbeeld denk dat ik te weinig heb geleerd voor een toets, dan denk ik altijd aan wat Saskia tegen me zei: ‘goed is goed Liz’. Ik ben super blij dat ik naar Saskia toe ben gestapt voor bijles, want mijn punten zijn een stuk beter en ik zit zelf ook veel lekkerder in m’n vel! Liz 3havo”